Medlemstilbud januar 2015

Januar og indehygge til duften af hjemmebagt brød!

Januar måned kommer vi os ovenpå en hektisk december måned. Der er pludselig overskud af tid til nydelse.

Nydelse for mig er en lang tur i årstidens rusk og så hjem til hjemmebagt brød.
På Valsemøllen har de nu endnu et produkt på vej. Manitoba mel!

Manitoba mel er lavet på en særlig hvedesort, der oprindeligt stammer fra det canadiske distrikt Manitoba. På Frennegård har de nu prøvedyrket Manitobahveden.

Der er tale om en kraftig hvedemel med et ekstra højt indhold af proteiner, hvilket giver en elastisk dej og et flot og lækkert brød. Når du bager, skal der røres/æltes meget i lang tid, indtil dejen er så elastisk, at den trækker sig sammen, når du  hiver i den.

Den simple grundopskrift er mel, vand, gær og salt. Men for den øvede kan der benyttes surdej (aldrig af rugmel til lyst brød) en anelse gær. Tilsæt gerne sorte sesamfrø, knuste valnødder etc.. Manitoba er særdeles velegnet til koldhævning. Det bedste resultat får du, ved at sætte dejen på en supervarm bageplade og ind i en rigtig varm ovn i ca. 5-8 minutter,  hvorefter du skruer ned. Spray evt. vand ind i ovnen, det giver sprød overflade.

Pris Laugsmedlemmer: 14,- for 1 kg Manitoba mel (så længe lager haves).

Når du alligevel er nede og køb mel, så giv dig selv lidt tid. Vi har fantastiske te’er. Vi har grand cru nødder og bær. OG… så har vi et helt suverænt udvalg af økologiske produkter til din bagning. Vi har den sorte sesam, vi har den gode økologiske sukker, honning fra Ole Hertz og skønne friske æg til helt fantastiske priser. 

Rigtig god bagning
Lene S.